Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015

LIVE οικονομικής ενίσχυσης πολιτικών κρατουμένων. Σάββατο 7/3/2015


Ησυχία, τάξη και ασφάλεια; Στο κρατικό αυτό τρίπτυχο που αναπαράγει το φόβο και την υποτέλεια δε συναινούμε, προτάσσοντας την αυτοοργάνωση, την αλληλεγγύη και την ελευθερία. Αντιστεκόμαστε στη βίαιη πειθάρχηση της κοινωνίας και την κρατική καταστολή. Απέναντι στους πολιτικούς κρατούμενους, αυτή εκφράζεται με τη χρήση του αντιτρομοκρατικού νόμου (ο οποίος προβλέπει βαρύτερες ποινές) και πλεον εκτός απο αυτό με την κράτηση τους σε φυλακές υψίστης ασφαλείας. Υψίστης ασφαλείας ή μήπως εξόντωσης?

Οι φυλακές τύπου Γ’ είναι ένα μέσο εκδίκησης απέναντι στους πολιτικούς κρατούμενους (κυρίως αυτοί μετάγονται σε αυτές), που μπορεί να λειτουργήσει και ως παράδειγμα του τι περιμένει όσους/ες αντιστέκονται στο κράτος και την εξουσία. Ενδεικτικά, στις φυλακές τύπου Γ’ καταργούνται οι άδειες και η δυνατότητα εργασίας στη φυλακή, ενώ περιορίζονται τα επισκεπτήρια, η τηλεφωνική επικοινωνία και η αλληλογραφία.  Στόχος είναι η ψυχολογική εξόντωση του κρατούμενου, η αποκοπή του από την κοινωνία και ο περιορισμός του πολιτικού του λόγου.

Οι αγώνες για τις συνθήκες κράτησης, όπως και αυτοί ενάντια στον εγκλεισμό συνδέονται άμεσα με τους αγώνες εκτός φυλακής κόντρα στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό και τον εκφασισμό της κοινωνίας. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των πολιτικών κρατουμένων!

Όσες κι αν χτίζουν φυλακές, κι αν ο κλοιός στενεύει, ο νους μας είν’ αληταριό που όλο θα δραπετεύει!